15/10 2018
 

Ninetech levererar skräddarsytt, molnbaserat affärssystem till KlarSynt

 
 
Tillsammans med optikerkedjan KlarSynt lanserar nu IT-konsultbolaget Ninetech ett av sina största projekt hittills. Ett skräddarsytt molnbaserat affärssystem - ServeIT Online - som kommer att användas av 120 optiker från Trelleborg till Övertorneå.
 

Tillsammans med optikerkedjan KlarSynt lanserar nu IT-konsultbolaget Ninetech ett av sina största projekt hittills. Ett skräddarsytt molnbaserat affärssystem som kommer att användas av 120 optiker från Trelleborg till Övertorneå.

Ninetech har samarbetat med optikerkedjan KlarSynt i Sverige AB i över ett decennium som digital helhetspartner. Bland annat via optikersystemet ServeIT – ett helt skräddarsytt affärssystem framtaget i nära partnerskap mellan Ninetech och Klarsynt.

Affärssystemet hanterar allt från information om genomförda synundersökningar, data för patient- och journalinformation, produkt-, lager- & prisinformation, tidböcker för kallelser till synundersökningar, prenumerationstjänster samt lösningar för butikens kassalösningar och kortterminaler.

Skapa en optimal kundresa

Under det senaste året har det helt nya systemet ServeIT Online varit under utveckling. Efter en omfattande research påbörjades utvecklingsarbetet där fokus bland annat låg på mobilitet, enkelhet och effektiva arbetsflöden. Allt för att stötta en optimal kundresa och skapa konkurrensfördel för KlarSynt genom smarta digitala hjälpmedel.

Sommaren 2017 tog KlarSynt beslut om att modernisera nuvarande affärssystem till en molnbaserad lösning. I samband med detta såg vi även möjligheten att utveckla funktioner utifrån våra optikers behov ute i sina respektive verksamheter. Vi är nu i installationsfasen av detta projekt och vi kan stolt meddela att vi, tillsammans med vår digitala partner Ninetech, har utvecklat ett av marknadens mest kraftfulla och molnbaserade affärssystem för optiker. Jag vill passa på att skicka en stor eloge och tack till vårt svenska team bestående av Gabriela Flores Araya, Göran Skjöld och hela teamet hos Ninetech som har lett detta stora och komplexa projekt tillsammans”, säger Annica Zinders, VD på KlarSynt.

”Det absolut bästa molnbaserade systemet i branschen”

”KlarSynt är en sammanslutning av personliga optiker som tar ansvar för sina patienters ögonhälsa. Styrkan hos våra anslutna optiker är just optik och ögonhälsa och det nya affärssystemet är utvecklat för att stödja dessa unika styrkor inom KlarSynt. Det har varit ett stort projekt för KlarSynt, som har krävt stor förståelse för butikens vardagliga behov och en noggrann analys av vad som fungerar bäst i deras verksamhet. När vi startade projektet beslutades det att affärssystemet skulle vara det absolut bästa i optikbranschen - en molnbaserad lösning var även en självklarhet. Nu kan affärssystemet växa med oss men också utvecklas i takt med marknadens senaste trender och behov från både våra butikers och slutkonsumenters behov. Moderniseringen har vi gjort i tätt samarbete med våra optiker och teamet på Ninetech.”,säger Gabriela Flores Araya, Marknadsansvarig och deltagare av IT-rådet på KlarSynt.

En av Ninetechs största leveranser någonsin

”Detta har varit en av de mest omfattande leveranserna i Ninetechs 25-åriga historia. Att lyfta ett affärssystem till en helt ny toppmodern teknikplattform, ta tillvara allt som fungerat bra, och framförallt, arbeta fram nya insikter och se möjligheterna som ny teknik ger har varit både kul och utmanande. I ett projekt av den här magnituden som omfattar, inte bara själva utvecklingsprojektet, utan även drift och förvaltning ser vi verkligen kraften inom vår koncern, Combined Excellence, där vi är flera spetsbolag som tillsammans kan komplettera varande för att skapa magiska helhetslösningar,säger Stefan Gurra Gustafsson, VD på Ninetech.

För information och frågor, vänligen kontakta:Stefan Gurra Gustafsson, Ninetech
070 2547098
gurra.gustafsson@ninetech.com


Eller besök:Ninetech.com

Ninetech består av ett 70-tal kollegor fördelade på våra fyra kontor i Karlstad (HK), Stockholm, Örebro och Göteborg. Ninetech grundades 1993 av nio tekniker. Därav namnet: Nine technicians. Vi är en del av koncernen Combined Excellence AB som består av nio företag med spets inom digitalisering och som tillsammans omsätter ca 300 MSEK. 

 

Bifogade filer