Husbyggare med intuitiv design åt OBOS Smålandsvillan

 
 

Utmaningen

Även om SmålandsVillan erbjuder ett antal husmodeller med hög grad av standardisering så finns det väldigt många valmöjligheter för kunden kring interiöra och exteriöra val och tillval. Allt för att sätta sin personliga prägel på sitt nya hus. Ambitionen är att Husbyggaren ska vara branschens mest användarvänliga huskonfigurator genom intuitiv design, bra produktinformation och hög prestanda
 

Lösningen

Kunden kan bygga och konfigurera sitt drömhus online via applikationen Husbyggaren. Förutom att ge kunden möjlighet att designa, spara, ändra sitt hus innan det skickas till Smålandsvillans säljorganisation så är Husbyggaren fullt integrerad i SmålandsVillans interna processer och system. Ett centralt mål med applikationen är att effektivisera säljprocessen med högre grad av self service för kunden och mindre manuell handpåläggning av säljaren. Husbyggaren är fullt integrerad med såväl CRM-system som affärssystem så att kund och produktdata hanteras säkert och effektivt.
 

Resultat

Lanseringen av Husbyggaren i mars 2017 blev en succé med tusentals konfigurerade hus på bara några dagar. Det stora intresset för Husbyggaren på marknaden har därefter fortsatt vara mycket högt, vilket gör Husbyggaren till SmålandsVillans viktigaste säljkanal och säljstödsverktyg.
 
Jonas Aronsson
073 077 56 11
jonas.aronsson@ninetech.com
 
 

Vill du se fler av Ninetechs lyckade projekt?